Cadoul USL de Sf. Andrei


Înainte de Ziua națională liderii USL, mai bine spus domnii Ponta și Antonescu, au considerat că este momentul să lanseze un așa spus „Angajament pentru Romania”. Ideile principale le puteți urmări în imaginea de mai jos:

În rezumat aflăm că USL nu va colabora cu PD-L, care trebuie să plătească pentru starea în care ne aflăm și, în același timp, ni se promite faptul că guvernarea USL va fi una competentă, eficientă iar societatea construită va fi bazată pe toleranță, respect, solidaritate și repere morale. Temele propuse  fac parte din registrul cu care deja  toți suntem familiarizați: cei de la putere sunt problema iar poporul este soluția – prima încercare din document de prezentare a opoziției ca fiind cu poporul, împotriva guvernării. Nimic deosebit aici, este veșnica problemă a partidelor care nu se află la putere de oriunde din lume.

Ce se angajează cei care sunt acum în opoziție? Primul lucru ar fi acela că ne vor spune adevărul. Că nu vor crea false așteptări. Că vom munci împreună pentru a ieși din criză, deși chiar dacă am o imaginație destul de bogată am ceva dificultăți în a mi-i reprezenta pe acești doi domni muncind – în adevăratul sens al cuvântului. Nu ne vor promite mai mult decât pot face. Nu sunt ca membri PD-L. Nu se vor lua decizii care să nu fie dezbătute în Parlament. Nu se vor face împrumuturi fără a informa populația. Nu românii sunt de vină. Nu imaginea USL îi preocupă, ci neajunsurile noastre. Modelul economic propus se bazează pe muncă (!?!). Doar cu tăieri nu ieșim din criză. Nu vor să vândă avuția țării pe prețuri mici. Nu trebuie date resursele țării clientelei politice.

Ceea ce scrie mai sus sunt citate din document. Hai să remarcăm ploaia de NU-uri care apar aici. Este irelevant faptul că textul a fost conceput de consilieri sau șefii din fruntea opoziției și-au adus aportul la text. Minime cunoștințe de psihologie i-ar fi oprit de la catastrofa asta. Ar fi știut că inconștientul oamenilor lucrează numai cu propoziții pozitive, mai exact fără negații. Altfel spus,  cu cât timpul trece, individul procesează inconștient propozițiile fără negații. Faceți o încercare așa, de distracție, să vedeți ce iese. Sigur, ceea ce spun va fi potențat și de isprăvile făcute în guvernările PSD sau PNL, de gafele prezentului și tot așa.

Munca are un rol important în acest angajament. Munca oamenilor simpli, doar ei sunt cei pe care se bazează țara, indiferent ce înțelege fiecare prin „țară”. Se remarcă multitudinea de fotografii de palme folosite și, cel mai important, crearea sentimentului privitorului că este asociat acestei stări (palmele par ale celui care citește). Sigur, se crează și sentimentul de mulțime, de solidaritate…

Am marcat cu roșu ceea ce am considerat că este un pic cam deplasat pentru un astfel de mesaj. Idei care sunt de fapt atacuri la adresa puterii. Cu verde am trecut punctele cât de cât ok, dar care sunt teribil de convenționale, ca și așa numitul model economic. Chiar, oare lumea este atât de naivă încât să creadă că poți evolua ca țară și fără a lucra, fără a avea economie???

Broșura este colorată. S-au vrut a se folosi culorile drapelului numai că a ieșit ceva care aduce a papagal. A lucru infantil.

Am scris acest post mai mult datorită faptului că, după ce am privit declarațiile și am citit mesajul am rămas mut. Oamenii ăștia habar n-au să comunice! Au cum, au cu ce și, în același timp, sunt lamentabili. Și mai au și pretenția că vor să conducă! Aceleași atacuri anemice la adresa puterii, aceleași idei pe care nici ei nu mai știu cum să le îmbrace pentru a da sentimentul de dinamică.

Acum o săptămână sau două am crezut că văd o schimbare în strategia lor – Antenele au făcut mare caz de felul în care fosta secretar general al guvernului s-a folosit de funcție pentru a-și aranja familia. A urmat o știre legată de o așa numită scurgere de informații de la DNA. S-a ridicat problema că în ambele cazuri numai datorită unor surse din interior a fost posibil acest lucru. Da, am crezut că vor să lanseze ideea existenței trădătorilor în rândul PD-L, pentru a-i dezorganiza. Ei aș! Ți-ai găsit! Cine să facă asta? Opoziția s-a primenit, pierzând președinția Senatului. Mai urmează să spună că asta face parte dintr-o strategie pe care muritorii de rând ca noi nu au cum să o priceapă. Fără cuvinte…

Nu țin partea unora și nici a celorlalți. Cred cu tărie că diferențierea politică presupune numai diferențiere în ordinea priorităților propuse de partidele în cauză pentru același scop – binele țării. Iar lumea aici face alegerea. Din păcate sunt destui politicienii care au impresia că tot ceea ce contează sunt funcțiile și prerogativele care vin odată cu puterea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: