Vizita făcută de Ahmetov lui Lucescu… episod din Assassins Creed


Image

Mai exact cu scena de la începutul seriei a 3-a a jocului, Assassins Creed – Brotherhood, când Cesare Borgia atacă domeniul familiei Auditore, membră a Ordinului Asasinilor. Ei bine, în această situație, nobilii familiei atacate deschid un tunel secret prin care ajută pe toți locuitorii cetății să scape de atacatori. Sigur, cineva ar spune că este vorba de mărinimie. Da, pot fi de acord, când cu mărinimie îmi pot menține statusul; fiecare dintre cei salvați era un meseriaș, iar toți contribuiau la bunăstarea familiei.

Ideea de a face această paralelă mi-a venit atunci când am aflat că vine milionarul ucrainean în vizită la Mircea Lucescu. Ideea mi-a fost întărită atunci când am aflat din comunicatele de presă că au discutat numai despre fotbal. Atunci când mărinimosul oaspete și-a început fiecare declarație de presă cu obiectivele pe care le are cu echipa – sursă de profituri, mai ales dacă mai și câștigă ceva. Că atunci când s-au văzut față în față, Lucescu a vorbit numai despre fotbal. Era omenesc să se spună, mai ales sub formă de glumă, că Lucescu s-a strâmbat un pic când l-a văzut pe Ahmetov, ca apoi să se explice că este din cauza durerilor (despre care am înțeles că sunt permanente, acompaniind respirația, cel puțin până la începerea operației).

Ucraineanul a venit să își evalueze cu ochii lui investiția. Investiție care, cel puțin până în prezent, este mai profitabilă decât a altora ca el în domeniul antrenorilor. Nu ar avea nici o remușcare în a-l schimba pe Lucescu în cazul în care altcineva i-ar prezenta un orizont mai bănos. A dat dovadă că este un personaj care deține controlul, care poate fi convins  doar activând toate căile de acces (vizual, kinestezic și auditiv – excepțională combinație!)  iar anvergura mișcării de astăzi poate este o dimensiune care explică averea uriașă.

Îi urez sănătate lui Mircea Lucescu, așa cum i-aș ura oricărui om despre care aș afla că este suferind. Adică sincer, neimplicat. Dar am aflat astăzi un lucru dur: există sclavi în lumea asta care sunt plătiți cu 3 milioane de euro pe an… pentru că în legătură cu unicitatea, talentul și alte asemenea lucruri, arabii ne învață printr-un proverb că cimitirele sunt pline de oameni care se credeau, sau despre care se credea că sunt de neînlocuit…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: