Psihoterapie de urgență pentru Raed Arafat


Povestea de mai jos am spus-o de multe ori. Prima dată a ascultat-o un soldat – pe vremea când încă se făcea armata. A auzit-o și o chelneriță de la o terasă din 2 Mai, apostrofată de un client mai obraznic. Am spus-o și în Afgansitan, unui bătrânel care era supărat că polițiștii locali afgani, care acționau în aria în care se afla mica lui așezare și care le făceau zile negre localnicilor.

Nu de puține ori mi-am spus-o chiar mie, în tot felul de situații similare… Efectul este același, oriunde ne-am afla pe glob.

 

Astăzi îi fac domnului doctor Arafat cadou această povestioară:

Profesorul în fața clasei ridică o bancnotă de 100 de … euro, să spunem. Întreabă: „Cine o vrea?” Bineînțeles, toți copii ridică mâinile. Profesorul îi privește și, deodată o scuipă! Rumoare în rândul elevilor. „O mai vrea cineva?” Câteva mâini rămân jos. După o scurtă pauză, profesorul pune bancnota jos și o calcă în picioare, șifonând-o puternic. Mai mult de jumătate dintre copii nu mai vor să pună mâna pe ea. Arăta oribil.

Zâmbind, profesorul îi întreabă: Dar dacă iau bancnota de jos și o șterg un pic, nu-i așa că pot merge la mall și să cumpăr ceva? Bineînțeles că toți au fost de acord.

„Ei bine, dragii mei, continuă profesorul, așa este și în viață: oricât ne-ar călca alții în picioare sau oricât ne-ar scuipa, atâta timp cât ne cunoaștem valoarea nimic nu se schimbă!”

 

Domnule Arafat, sunteți un om valoros și, în același timp, sunt convins că vă cunoașteți valoarea! Vă doresc succes în tot ce veți întreprinde și vă apreciez enorm pentru tot ceea ce ați făcut până acum! Și nu uitați ce spunea generalul Patton: atunci când facem ceva, trei categorii de oameni vor lua atitudine – cei care fac același lucru ca și noi, cei care fac opusul și, cei mai mulți, cei care nu fac nimic!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: