Iaurt, hartie si copaci


De aici am aflat de o campanie in derulare. Avand sloganul “Colectăm hârtie să plantăm 1 milion de copaci“, initiatorii isi propun sa sensibilizeze in primul rand profesorii pentru a transmite acest mesaj, intr-o forma accesibila, copiilor cu care lucreaza.

Tot aici se pune accentul si pe Colectarea de PET-uri de Aqua Carpatica, acest brand fiind partenerul celor de la Zibo

Are vreo sansa o asemenea campanie la noi? Sunt inclinat sa spun ca nu. Nu in forma actuala. Suntem o natiune de indivizi care se simt bine in colectivitate si care, in acelasi timp au imaginea stapanului bine impelmentata in inconstient. Avem nevoie de un conducator care sa ne spuna ca anume sa facem. Plecand de aici si de la faptul ca, indiferent de cat de cocosi ne-am da, suntem o cultura feminina o asemenea actiune organizata in scoli, sub girul unei femei pline de energie, poate sa miste ceva. De ce spun asta? Putina lume a data atentie la modul in care se face iaurtul. Pe scurt, daca intr-o oala cu lapte se pune un pic de iaurt, in timp toata oala va fi plina cu… ghici ghicitoarea mea… da, cu iaurt.

Sunt un tip care citeste. Mi-ar fi greu sa gasesc totusi cateva kilograme de hartie pe  care sa le donez. Numai ca in scoli se poate organiza, la sfarsit de an scolar de exemplu, o actiune prin care toate caietele folosite de toti elevii in acea perioada, sa fie stranse si directionate spre centrele de reciclare.

Nu trebuie decat sa se vrea. Si, cel mai important, nu trebuie decat ca toata lumea sa vorbeasca despre modul in care acest lucru este posibil. Pentru ca este posibil.

Nu vom putea schimba deodata felul nostru comod de a fi. Dar si cea mai mica initiativa – promovata si apreciata de cei care au aceasta posibilitate, va putea deveni aidoma picaturii de iaurt…

Cum spuneam mai sus, personal nu am cum sa ma implic in colectarea hartiei. Dar am ales sa scriu despre asta si sa impartasesc cu persoane care, la randul lor pot face acelasi lucru ca si mine, chiar cu mai multa forta. Tu, cel sau cea care ai citit randurile de mai sus, ce vei face in continuare?

Reclame

3 răspunsuri to “Iaurt, hartie si copaci”

  1. Amalia Buhaev Says:

    negativist, dar realist…

  2. Uite ce premiu am obtinut! Ti se datoreaza si tie. Multumim frumos: http://www.youtube.com/watch?v=vJg3GFiPeSs&feature=youtu.be

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: