Invitaţie la Braşov din partea restaurantului Paradis by Carmolimp


Restaurantul Paradis by Carmolimp din strada Apollonia Hrischer, numărul 12, din Brașov a avut o iniţiativă de promovare inedită: în colaborare cu Blogalinitiative dar şi independent a invitat toţi bloggerii să scrie despre o reţetă preferată iar premiul cel mare constă într-o excursie la Braşov.

 

Trebuie să încep prin a recunoaşte că am fost impresionat! Dacă priveşti pagina lor de facebook deja ţi se face foame instantaneu. De apreciat aranjamentele, implicarea în viaţa socială a oraşului şi bucuria celor care le calcă pragul. Pe pagina site-ului ai impresia că intri într-un tărâm de basm, un loc în care orice dorinţă ai avea o zână ţi-o poate îndeplini. Frumos şi, cu siguranţă, atunci când voi trece prin Braşov voi poposi aici.

Ei, dar provocarea era o reţetă. Cam greu, recunosc… Nu pentru că nu mă pricep ci pentru că sunt un gurmand, ador să gătesc şi îmi este greu să aleg!

M-am hotărât să vă fac poftă cu o reţetă turcească de vită. Dacă daţi click pe meniul restaurantului se aseamană cu  Beef Strogranoff dar are unele mici diferenţe. Ei, tocmai aceste diferenţe vreau să vi le pun în faţă.

Pentru vreo patru porţii avem nevoie de 4 fileuri de vită, un căţel de usturoi, o mică legătură de mentă, o lingură de chimion (grijă mare, nu chimen!), o lingură de coriandru, o lingură de oregano (sau ierburi de Provence: oregano, rozmarin, cimbru, busuioc), o cutie de 300g iaurt, o ceapă, o legătură de salată, 4 pâini plate (formele acelea folosite la şaorme), o lămâie  şi, bineînţeles, sare şi piper după gustul fiecăruia.

Ei, de acum nu ne ia mai mult de jumătate de oră.

Pe grătarul încins lasăm carnea cam vreo două minute, cât să se rumenească şi, în acelaşi timp, să îşi păstreze miezul în sânge.

Sfărâmăm usturoiul şi tăiem fin frunzele de mentă. Într-un castronaş amestecăm chimionul, coriandrul, usturoiul, oregana şi jumatate din mentă şi jumătate din iaurt. Dăm bine prin acest amestec bucăţile de carne şi le mai punem pe grătar încă vreo 3 minute după care le scoatem pe un platou.

Se taie ceapa şi salata în lamele fine. Toate acestea se amestecă împreună cu restul de mentă şi iaurt.

Se rumenesc pâinile plate şi în ele se vor adăuga bucăţile de carne, feliate, amestecate cu ceapa, menta şi iaurtul. Se presară – doar înainte de servire, sucul de lămâie.

Ca desert, aici, prefer cafeaua cu şerbet de cacao şi un pahar cu apă rece!

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: