Despre cum cred unii că trebuie să-şi facă meseriaFotografia de mai sus am luat-o de pe realitarea.net, pentru că pe site-ul cancan.ro nu am dat de ea (!).

Am rămas uimit cât de favorabil pentru protagonist este prezentat subiectul (discursul respectivului caută să minimizeze întâmplarea şi să generalizeze acest gen de comportament la nivelul forţelor speciale; mai mult, este prezentat drept un cetăţean model, singurul negociator din Dobrogea acreditat de FBI). În continuare, pe la prânz apare o ştire conform căreia personajul de mai sus, şeful DIAS (detaşamentul de intervenţie şi acţiuni speciale) Constanţa, afirmă că va face „dezvăluiri incendiare” într-o conferinţă de presă, cât de curând.

Lucrând acum câţiva ani în Constanţa am avut ocazia, bineînţeles datorită presei locale, să aflu tot felul de informaţii despre individ. Cam toate se pot regăsi, pe scurt, în tot ceea ce afirmă el şi acum despre propria persoană, aşa că nu voi face referiri. Ar fi interesant să facem cunoştinţă cu personajul real, având la bază informaţiile din presă. Nici nu avem nevoie de altele.

 

 

De ce un asemenea individ ajunge să fie atât de important? Răspunsul îl ştim cu toţii – relaţiile, mai ales cele locale. Pentru cei din spectrul SPH (sociabil, plăcere, histrionic) – din care face parte şi Moraru, chiar nu este o problemă să evolueze pe plan social în acest mod. Mai face omul, ca pe la noi, o facultate, un curs – chiar şi cu FBI şi CV-ul de expert este gata. Legat de specializarea cu americanii am o părere. Băieţii ăia au venit, au ţinut nişte prelegeri, au făcut o evaluare pe reale a capacităţii alor noştri şi au dat diplomele. Doar cei care le-au primit aici nu vor ajunge să lucreze în viaţa reală în acest domeniu în Statele Unite. Doar nu le cădea mâna americanilor să arate consideraţie pentru nişte parteneri, semnând nişte hârtiuţe. Spun asta pentru că nu poţi să fii şi membru în forţele speciale şi negociator, în acelaşi timp! Profilele sunt diferite, iar omul de care vorbim nu se încadrează în niciunul. Singurul lucru care îi permite să se laude este acela că nu a avut în niciuna din meserii nici o provocare reală!

Pentru cei care lucreză în forţele de ordine şi în cele speciale şi care se pregătesc serios, dur, fără să iasă în evidenţă, cei responsabili ar face bine să-l înlocuiască pe individul ăsta. Asta poate înainte de a afla cine a dat la presă fotografiile şi care, se pare, este acum prioritatea numărul 1 pentru mai marii din Ministerul de interne, făcându-se că plouă în legătură cu subiectul de bază. Pentru că da, cel care a pârât – aici intră transmiterea fotografiilor, este următorul care trebuie să plece imediat după Moraru!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: