Mucles!!! Interlopii vor linişte!


În ce ţară civilizată mai avem ocazia să admirăm cum interlopii dau comunicate de presă? Sau unde infractorii au ore dedicate comunicării în blogosferă? Indivizi care calcă în picioare oamenii simpli din jurul lor atunci când vor să obţină ceva pentru ei, pozează în victime şi pretind solidaritatea atunci când adversarii – clanuri sau forţe de ordine încep să îi vâneze. Dacă cumva intră în închisoare, este imperios necesar să iasă cât mai repede, doar ne demonstrează că au un comportament exemplar. Dacă sunt atacaţi, dacă li se incendiază sau devastează casele atunci ne trezim că ne repetă faptul că şi ei sunt oameni simpli, care vor să trăiască în linişte.

În 11 ianuarie posturile de ştiri au avut despre ce vorbi: nişte indivizi dintr-un clan rival au încercat să pună cam 1 kg de exploziv plastic sub maşina unui interlop din Piatra-Neamţ. Se pare că acţiunea a fost planificată de ceva vreme (aproximativ 3 luni) iar poliţia şi SRI-ul erau pe urmele lor. Au fost reţinuţi imediat ce au amplasat încărcătura explozivă.

Nici pe departe că s-ar fi întâmplat ceva catastrofal dacă ar fi explodat cu individul ţintă la volan. Ar fi fost afectate de suflu vreo 4-5 blocuri, s-ar fi spart geamuri dar… cam atât. Analiza a fost făcută de un expert în muniţii, având în vedere locaţia şi puterea unui kilogram de exploziv C-4, asimilat pentru calcule cu RDX.

piatra1

Din filmul de mai jos (dacă vă plictisiţi, puteţi sări peste el) realizăm că pirotehniştii au venit  după cel puţin 30 minute de la ridicarea atentatorilor. Cam mult. Cam mult a durat şi intervenţia şi se vede clar că nu se urmează o procedură standard ci, mai degrabă, orientarea la faţa locului. Cel mai straniu mi s-a părut faptul că nu s-a realizat ecranarea radio a zonei (la PRO Tv se vedea clar o femeie care vorbea speriată la telefon, privind pe fereastra blocului). De ce oare? L-au crezut pe cuvânt pe individul prins care spunea că bomba acţionează la mişcare? Bravo! Doar nimeni nu îndrăzneşte să mintă un poliţist iar indivizi care să acţioneze prin radio o bombă se găsesc acum, toţi, doar în Afganistan.

Cel mai interesant mi se pare faptul că nu doar indivizii atentatori au avut motiv să iniţieze această situaţie. Şi cei din clanul Măraru pot fi autorii din umbră. Comunicatul de presă prin care arătau că părinţii şi femeile au frica lui Dumnezeu şi că vor să-şi crească copiii în linişte a venit prea repede şi aproape perfect ca realizare. La fel şi împărţeala de ceai la poliţie. Dar şi politicienii şi/sau forţele de ordine ar fi putut pune în scenă o asemenea piesă de teatru. Populaţia urmeză să se confrunte cu dificultăţi economice şi este bine ca eventualele mişcări sociale să fie sufocate în faşă. Pe de altă parte, de ce poliţia nu ar simţi nevoia ca, în condiţiile în care se vorbeşte de restructurări bugetare, să arate câtă nevoie este de serviciile sale?

piatra2

Reclame

2 răspunsuri to “Mucles!!! Interlopii vor linişte!”

  1. Bine punctat. Niste intrebari la care multi din noi asteptam un raspuns.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: