Domnu’ chestor!… Nu-i bine, domnu’ chestor….


Suntem martorii unei acţiuni de anvergură dirijate de către mai marii poliţiei: chestionarea a aproximativ 8.800 de femei care lucrează în instituţie, ca urmare a scandalului cu acuze de viol şi harţuire din Olt.

Ni s-a explicat că, pentru o perioadă determinată, grupuri de sociologi şi psihologi vor realiza o imagine de ansamblu a ceea ce s-ar vrea un climat social în fiecare secţie sau inspectorat.

VideoNews :: Videos :: Scandaluri şi demiteri în poliţie! Conferinţă de presă la IGPR.

Din start, personal, percep o anume discriminare. De ce numai femeilor li se cere părerea? Cum este treaba cu egalitatea de şanse, de drepturi şi alte d’astea?

O analiză a climatului social dintr-o structură este de dorit a se face odată pe an şi este un instrument prin care conducerea poate identifica vulnerabilităţile organizaţionale. Chestionarul este aplicat şi interpretat de o a treia parte, fără nici o legătură cu angajaţii sau cu managementul, la locul de muncă al fiecărui angajat. Doar aşa rezultatele pot fi obiective. Analiza climatului nu presupune interviuri individuale!

Ce observăm? Toate femeile care lucrează în poliţie într-un judeţ sunt convocate la sediul municipal (este o presupunere generată de ştirile televiziunilor) unde răspund la un chestionar şi participă la un interviu. Sunt, din start, de trei ori poziţionate pe o scară inferioară: în primul rând ca femei – doar ele au acest gen de probleme (!), apoi că trebuie să răspundă în faţa unei comisii venite de la structura centrală şi, în final, pentru că sunt chemate într-o anumită ordine, într-un loc ce pentru fiecare dintre ele a reprezenta autoritatea.

Întrebările par a fi inventate de cineva care doar crede că se pricepe la evaluări şi are o poziţie care îi dă posibilitatea de a cere ceva fără ca nimeni din jur să îi spună că vorbeşte tâmpenii. Domnilor, fără supărare, ăsta chiar pare a fi un viol!

Mi-am permis să fac un grafic al climatului social din poliţie, personal, aşa cum îl percep în urma a tot ceea ce am văzut prezentat în mass-media. Am lucrat un asemenea studiu şi, din acest motiv, dimensiunile sunt corecte. Valorile sunt aproximative, subiective şi pot avea o marjă ridicată de eroare. Acestea trebuie luate în considerare doar pentru a ierarhiza dimensiunile climatului.

climatpol2013

Oricum, tot circul ăsta se va sfârşi cu un raport. Sunt curios ce anume va fi pe tapet în atenţia opiniei publice la acel moment şi modalitatea de prezentare acestuia.

Reclame

Un răspuns to “Domnu’ chestor!… Nu-i bine, domnu’ chestor….”

  1. Salut, am o propunere de colaborare! Ma poti contacta la adresa blogatu@gmail.com pentru a afla mai multe detalii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: