Violul ca distragere a atenţiei


La sfârşitul acestei săptămâni am fost martorii unor proteste care au avut loc în Timişoara, Cluj-Napoca şi Bucureşti, prin care se atrăgea atenţia că intoducerea violului în noua lege a medierii ar supune victimele la noi traume.

Să vedem două imagini:

violul1

images

Sloganul folosit a fost: „Violul nu se mediază!”… Da, aşa este, pentru că altfel nu s-ar chema viol!

Din moment ce protestele au apărut în aceeaşi perioadă, cu aceeaşi temă, cu acelaşi gen de participanţi – oameni cu educaţie, studenţi – uşor de manipulat tocmai pentru că au impresia că statutul lor chiar îi obligă să ia atitudine, mă duce cu gândul la ceva bine gândit pentru pentru cu totul alt scop. Care ar fi acesta? Promovarea profesiei de mediator! Sau poate promovarea unei persoane care vrea să profeseze. Nici că se poate o mai bună reclamă decât un scandal. Iar Teo – proaspăt devenită mediator după ceva cursuri făcute anul trecut, ştie cel mai bine asta. Ea a fost acum ceva vreme una dintre vedetele cooptate de Danone pentru a minimiza efectele negative ale unei campanii denigratoare care a coincis (coincidenţă!, să se noteze) cu lansarea pe piaţă a Tnuva.

Pun o întrebare, iar oamenii de meserie ar putea să răspundă: cine este abilitat să devină mediator? Până acum aveam impresia că trebuie să ai pregătire juridică pentru a face aşa ceva. Cu uimire observ că poţi fi absolvent de filologie, să te distrezi şi să te prosteşti în faţa camerelor de filmat şi, când ai chef de o schimbare, să te faci mediator. Chiar este în regulă?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: