Bombele din Boston


De două zile lumea este îngrozită de ceea ce s-a întâmplat la maratonul din Boston. Mă raliez părerilor unor comentatori avizaţi; nu cred că autorii fac parte dintr-o reţea teroristă. Deja au trecut două zile şi atentatul nu a fost revendicat. Mai degrabă aş crede că a fost vorba de un singur individ.

Ce l-a împins să facă asta? Un prim motiv ar fi dorinţa de putere. A arătat că deţine şi controlează puterea. Este un individ care consideră că are o misiune de îndeplinit şi care acum consideră că şi-a dus-o la capăt. Este minuţios, fire tehnică. Simplitatea încărcăturilor mă face să mă gândesc la un începător. Un începător care, dacă nu va fi prins – şi nu va fi, dacă nu are trecut criminal, va continua cu mecanisme tot mai sofisticate. Un individ care ştie să planifice. Coeficientul său de inteligenţă este mediu. Faptele sale, „realizările” sale îi permit să se vadă pe sine într-o lumină unică. Laş, evită sportul şi preferă singurătatea. Doreşte recunoaştere, indiferent de modul în care o poate obţine. Şi vrea să vadă asta! Vrea să vadă cum prin ceea ce face îi influenţează pe alţii.

Din aceste motive eu aş fi cercetat prima dată turnul din care se puteau privi exploziile.

boston

Cei vizaţi au fost spectatorii, pe o proprietate publică iar incidentul este, deocamdată, singular. Bineînţeles, analiza reziduurilor exploziilor va permite stabilirea provenienţei substanţei folosite şi, într-un caz fericit, aflarea furnizorilor şi a beneficiarilor. Fără doar şi poate americanii pot face asta! Înclin să cred că, în cazul în care nu va fi prins curând, vom mai avea parte de asemenea tragedii în State. Poate chiar cu o anume extindere spaţială.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: