Chiar nu pot să cred


logo profiler blog

 

166666465

 

Chiar nu pot crede că atentatorii din Boston au fost cei doi tineri din Kirghistan. Profilul prezentat în postarea anterioară pentru un atentator cu bombă menţiona un tip singuratic şi care avea calitatea de a fi bun planificator. În plus, trebuia să fie ceva care să-l motiveze să facă acest gest.

Nu este cazul celor doi băieţi. De origine din Kirghistan, ei acceptă mult mai uşor decât americanii diferenţele sociale. Nu ar sta în picioare motivul legat de o revoltă împotriva societăţii în care trăiau. Cu siguranţă erau mult mai bine decât în ţara de origine. Cultura lor este una feminină. Asta înseamnă că orice diferend se rezolvă prin negociere, nu prin agresiune.

Unchiul lor s-a dezis de ei. Şi totuşi… când vorbea de libertatea pe care o oferă America era încruntat, ca şi cum ceva îl înfuria. Când a fost întrebat de posibilitatea ca nepoţii săi să aibă pregătire militară a răspuns că nu ştie având o tentă de zâmbet pe faţă. Parcă cineva făcuse o glumă bună.

Nu cred că cei doi sunt vinovaţi. Înclin să cred că familia îl protejează pe cel mic. Între noi fie vorba, chiar este dificil, mai ales pentru un copil, să poată scăpa singur de armata care este pe urmele sale.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: