Forumul dreptei – cuvinte alambicate în forme fără fond


forum

Acum vreo două zile NasulTv a organizat şi găzduit un aşa numit Forum al dreptei. În afară de Mihai Răzvan Ungureanu, care s-a scuzat că nu a putut participa fiind angrenat în alte activităţi deja planificate – ceea ce presupune că ceillalţi nu prea au ce face în perioada asta, din moment ce au fost disponibili, au fot prezenţi cei care se poziţionează în dreapta politică a ţării. Mă rog, centru-dreapta, pentru că aşa ne place nouă să fim mereu, chiar şi puţin, în centru.

Figura pitorească din această întâlnire a fost Laurenţiu Primo. Un individ de care nu auzisem până mai ieri, dar care are deja istorie la NasulTv. Principalul său argument este mişcarea meritocrată, soluţia perfectă – din punctul său de vedere, pentru a salva ţara.

Vă propun aproape 8 minute cu intervenţiile acestuia la începutul şi la finalul emisiunii:

Aflăm că România este un om tânăr bolnav, cu un picior cangrenat. Din metafora prezentată înţelegem că acea cangrenă se datorează clasei politice ticăloşite. De aici apare prima incongruenţă: politicienii sunt acei indivizi care gestionează resursele unui stat. Nu prea se potrivesc la picior, nu credeţi? Mai degrabă ar merge o paralelă cu creierul. Aflăm că această cangrenă durează de 23 de ani. Tragem iar concluzia că aceată clasă politică ticăloşită este cea de dinainte de ’89 care, sub o formă sau alta încă ne conduce. Sigur, oricine poate înţelege că nu puteam avea un vid şi să aşteptăm să crească oameni care nu ar fi avut nici o legătură cu fostul regim.

Primo se poziţionează în lider în discursul său. Nu prea îl ajută vocea cu timbru de bariton sau greşeli elementare de limba română (I-a!!). Nu prea contează pentru el chiar dacă şi citind se încurcă. Începe poziţionarea alături de preşedinte dar aflăm că îi este superior. Nu numai că el, Primo, este la fel de bun diagnostician dar are în plus calitatea de a fi un bun vindecător.

Cu uimire aflăm că o proteză îl va face pe om mai bun şi mai sănătos decât era înainte. Proteza ar fi acea mişcare pe care o conduce el şi ale cărei puncte principale se pot găsi în cărţulia pe care o putem vedea în spatele său în studio. Am găsit-o pe internet dar nu vreau să o popularizez. Am început să citesc din ea şi, pe lângă vorbe goale am remarcat că omul este convins că o femeie poate fi făcută să asculte de bărbat doar cu câteva geamuri colorate sau alte tinichele. Mai mult sau mai puţin cam astea sunt cuvintele lui, folosite la a explica cum este situaţia noastră în prezent, de ţară la cheremul marilor puteri.

La finalul comentariului de la începutul emisiunii, aduce ca argument în sprijinul său o voce: cea a fostului preşedinte al Rezervelor federale americane, care făcea apologia meritocraţiei – aceeaşi eroare de a da exemple anglo-saxone unui popor latin.

Poziţia de lider se subliniază şi aici: „Domnilor, aţi înţeles bine!” După constatarea stării de fapt, apar sugestia şi propunerea. 

La final Primo îşi menţine poziţie de autoritate faţă de cei din jur. Ca un mare comandant îi cheamă alături de el pe ceilalţi lideri pentru a stopa proiectele Roşia montană, extracţia gazelor de şist precum şi vânzarea către străini a terenurilor. De ce? Pentru că atunci când va veni la putere mişcarea meritocrată (cu alte cuvinte nici nu se poate întâmpla altfel!!) să mai aibă ce să gestioneze!

Finalul a spus totul! Da, vrem să mai avem resurse pe care să le gestionăm noi, cei care avem pretenţia de a guverna în viitor şi vă invit şi pe voi, fraierilor care sunteţi împrăştiaţi să facem front comun. Asta a fost un adevăr! De ce spun asta? Pentru că odată ajunsă la putere, oriunde în lume, o grupare politică are în vedere, pentru început, acordare de recompense susţinătorilor. De unde aceste recompense? Păi, din taxe şi impozite sau din gestionarea bogăţiilor ţării. Taxele şi impozitele au fost, sunt şi vor rămâne o pârghie ce va fi folosită fără nici o problemă. În ceea ce priveşte bogăţiile, nu vi se pare ciudat că doar cei din opoziţie se opun valorificării lor? Iar cei de la putere devin brusc convinşi că doar aşa este cel mai bine? Prioritatea este menţinerea susţinătorilor apropiaţi mulţumiţi, pentru că altfel tot aceştia îi vor da jos pe cei de la putere chiar trecând în tabăra adversă. Ce mai face acum dreapta de pe la noi? Păi este în curs de creştere a electoratului (susţinătorii deja sunt bătuţi în cuie şi nici nu trebuie să fie prea mulţi la împărţitul caşcavalului). Asta face MRU, asta încearcă Marian Preda… iar Primo, care nu ştiu pe câtă audienţă se poate baza la NasulTV speră să ia caimacul pe munca şi resursele celorlalţi.

Aşa, în final, ceva concluzii: oricât am face sau nu dezbateri publice legate de exploatarea aurului sau a gazelor, puterea din acel prezent va face totul pentru a exploata şi a valorifica aceste resurse. Cu trecerea timpului acest lucru se va întâmpla, oricâte mişcări vor avea loc (şi da, dacă mişcările sunt pornite de cei din Bîrlad sau Vama Veche – locuri unde şomajul este ridicat, respectiv munca este cu prioritatea în sezonul cald chiar au şanse mari să fie şi ironizate).

Regionalizarea va permite puterii centrale să aibă un tampon între ea şi teritoriu.

Învăţământul nu se va dezvolta şi nu va primi nimic pentru a i se creşte eficienţa. Nu-mi spuneţi de manuale pe tablete! Nu pot crede că aţi fost convinşi cu abureala asta! Copiii vor primi şi tablete gratuite – chipurile pentru a citi noile manuale. Mai mult, vreun operator de telefonie (sau toţi, de ce nu?) va deschide puncte wireless pentru conectare la internet în şcoli sau în locuri frecventate de cei mici. Credeţi că asta este pentru a învăţa? Nici vorbă! Puştii vor fi încurajaţi să intre pe reţele sociale unde, pe lângă timpul pierdut la şuetele lor, vor fi uşor de manipulat prin tot felul de prostioare lansate în acel mediu.

Accesul la educaţie îl vor avea cei cu bani, care îşi vor trimite copii afară. Numai că şi aici avem ceva discuţii. Cei cu adevărat buni vor rămâne acolo, iar pramatii ca ale lui Mazăre sau Vanghelie vor reveni cu ifose şi pretenţii să intre în politică şi să ne conducă. În traducere, să domnească la rândul lor pe ceea ce părinţii le vor lăsa moştenire.

Băi, chiar este ok?!?!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: