Despre dezastre, din nou


dez

Tot discutăm de cutremure. Ca întotdeauna, toţi neaveniţii discută la televizor şi nu fac decât să sperie oamenii. De cei deja speriaţi, din Galaţi, ce să mai spunem?

Fiecare dintre noi trebuie să înţeleagă faptul că în cazul unui cutremur major autorităţile sunt depăşite de situaţie. Şi acest lucru este valabil oriunde pe glob. Acesta este motivul pentru care chiar este nevoie de ajutoare externe, guvernamentale sau nu. Din acest motiv fiecare individ, fiecare familie trebuie să îşi ia propriile măsuri de siguraţă. Nu ne ajută să strigăm la autorităţi. Ai noştri se încurcă şi în vremuri liniştite, ce pretenţii să avem pe timp de criză?!

Primul pas este elaborarea planului de criză. Aveţi exemplul aici. Fac încă odată referire la el, chiar dacă postarea nu a avut vizionări.

Mai trebuie să înţelegem, fiecare dintre noi că, în timpul unui dezastru procedurile medicale sunt diferite de cele pe care le ştim sau de cele pe care le aşteptăm. În asemenea cazuri se pune accentul pe salvarea a cât mai multor vieţi. Americanii au o procedură de triaj denumită START (Simple Triage And Rapid Treatment) pe care vă invit să o urmăriţi mai jos. Aş fi preferat ca filmele să fie româneşti, dar nu prea există. Nu pot decât să sper că şi ai noştri lucrează într-un ritm şi stil asemănătoare.

Lăsaţi văicărelile şi faceţi ACUM ceva pentru voi şi ai voştri! Doar aşa, în caz de dezastru, veţi fi în măsură să vă ajutaţi atât pe voi cât şi pe cei din jur.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: