De ziua soldaţilor


vlcsnap-2012-07-15-22h10m11s20 copy

 

Nu am idee câţi cunosc cu adevărat ce înseamnă a fi în armată. Lumea nici nu-şi pune întrebări de genul ăsta. Mai mult decât atât, militarii sunt priviţi ca nişte bugetari răsfăţaţi de care ne-am putea lipsi în prezent. Doar suntem protejaţi de o alianţă!

În aceeaşi măsură de jenante sunt afirmaţiile publice ale unor indivizi cu grade ajunşi acum aşa zişi lideri de opinie şi care nu demonstrează decât limitare, mediocritate şi infantilism care au drept paravan un naţionalism care nu mai are nimic în comun cu realitatea prezentului.

Aşa că…

… de ziua Armatei, aşa cum este ea, cu bune şi cu rele, îmi permit să urez La mulţi ani! militarilor care acum sunt departe de casă. Celor care se află în vreo bază înaintată prin nu ştiu ce deşert neştiut de nimeni, care trebuie să-şi drămuiască ultimile picături de apă pentru că elicopterul nu a putut ajunge la ei cu provizii. Celor care trebuie să sape o groapă pentru a-şi face nevoile, pentru a limita apariţia bolilor. Celor care deşi sunt sunt plini de praf zile întregi nu-şi permit să cedeze, pentru că asta ar însemna sfârşitul. Celor care plâng vorbind cu familia la un simplu telefon după lungi perioade, pentru că nu au avut semnal sau pentru că nu au avut voie. Celor care mângâie un copil străin cu aceeaşi dragoste cu care o fac cu al lor. Celor care iau cu ei sub pătură un pisic pentru a nu-l lăsa afară în frig sau la discreţia sălbăticiunilor. Celor care, după ce a căzut un zid peste ei, se ridică şi îşi cară în spate camarazii răniţi. Celor care intră în hrube după năluci fără să pună nici o întrebare, chiar dacă nu înţeleg prea bine de ce anume trebuie să fie acolo şi să facă aşa ceva. Celor care nimeni nu le mulţumeşte chiar dacă prin ceea ce fac ar putea fi personaje de film. Celor pentru care a şti să-şi facă meseria înseamnă să rămână în viaţă. Celor care fac lucruri pe care alţii le-ar considera imposibile, degradante, amuzante, imorale dar care sunt necesare din raţiuni neînţelese decât de la un anume nivel în sus.

La mulţi ani!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: