Despre modele şi Elena Udrea


ELENA-UDREA-CARICATURA1

Oricare dintre noi a avut propriile sale modele în viaţă. Părinţi, profesori, prieteni, personalităţi. În terapie se poate folosi chiar ajutorul eroilor din filme care vin în vise sau în transă şi ajută o personă să-şi formeze modelele necesare unei vieţi care să-i ofere normalitatea pe care o caută. De fiecare dată însă modelele ne formează şi ne oferă resurse pentru a începe un drum nou.

Astăzi a fost mare agitaţie. Elena Udrea a plecat din PD-L după 10 ani şi a trecut la partidul nou lansat, Mişcarea populară. M-a surprins şi dezgustat numărul enorm de referiri la Traian Băsescu. Sigur, ţara noastră a avut după ’89 doi lideri. Unul a fost Iliescu, celălalt Traian Băsescu. Este normal ca mulţi politicieni să-i fi luat sau să-i ia drept exemplu. Dar când trece un deceniu şi discursul cuiva rămâne acelaşi, când acest discurs rămâne raportat la acelaşi om luat ca model cu mult timp în urmă, omul nostru are o problemă. O mare problemă. Nu face decât să arate că indiferent de funcţiile deţinute este doar unul care are nevoie să urmeze pe cineva. Că tot ceea ce a făcut a fost gândit de altcineva, pentru că el nu este în stare să gândească. Că a fost şi a rămas o marionetă, simţindu-se confortabil în sfori şi, în acelaşi timp, în lumia reflectoarelor.

Elena Udrea este de astăzi în partidul preşedintelui. Partid care s-a creat doar pentru a-i asigura Elenei Băsescu un nou mandat de europarlamentar. Nici o legătură cu orientarea de dreapta. Îşi spun de dreapta să arate că nu sunt de stânga. Ce să mai spunem de alăturarea nostimă a cuvintelor „popular” şi „dreapta politică”! Partid care va trimite poate în Parlamentul european şi alte nume care, oricât de reprezentative ar fi pentru intelectualitatea românească, acum vor ajunge să nu mai însemne nimic. Nu vor ajunge să facă nimic pentru a rămâne în istorie. De fapt, nici nu cred că şi-au propus aşa ceva. De exemplu Papahagi, istoric şcolit în Franţa, nu este în stare să spună nimic concret prin mediul ăsta virtual. Cineva îmi va spune că vorbeşte pe limbajul publicului, că vrea să şi-l atragă. Aiurea! Un om de calitate este el însuşi şi tocmai de aici îi vine forţa de a electriza mulţimile.

S-ar mai putea scrie multe. Că unitatea aşa-zisei drepte este o noţiune fără nici un fond pentru că nu există nici un lider adevărat în acele grupuri. Că MRU se va bucura cu un mandat de europarlamentar şi deja îl văd scriindu-i discursuri EBei. Trist. Că Tomac va afla pe pielea lui, atunci când va veni vremea, ce înseamnă să fie denigrat cu tema „străinului”. Că USL-ul va câştiga preşedintele anul ăsta, nu neapărat că mustesc de valori ci pentru că adversarii, de care tocmai vorbirăm, sunt cu mult mai slabi…

S-ar putea scrie multe, dar timpul nostru merită umplut cu lucruri serioase.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: