Săptămâna 26.01-02.02


CERT

 

1. Victor Ponta va candida la preşedinţie anul acesta.

victorbaschet_35749100_74471200

Reporterii l-au „surprins” pe premier ieşind de la un meci de baschet, ţinut într-o sală de sport. Ştirea este departe de a arăta că este iresponsabil, deoarece vice-premierii şi miniştri implicaţi tocmai terminaseră video-conferinţa cu prefecţii şi cu noi toţi (oare de ce l-ar fi interesat pe unul din Baia-Mare ce se întâmplă peste munţi?). Premierul tocmai ne-a arătat că poate conduce instituţiile prin delegare şi că le controlează, deoarece anunţă reporterii că peste jumătate de oră de la momentul filmat se va duce să primească raportul. La fel de important este şi faptul că ne arată că este sănătos, face sport şi poate gestiona în acelaşi timp mai multe situaţii. Mesajul ăsta este pentru cei cu valori de dreapta. Acesta este începutul campaniei sale, care se anunţă destul de interesantă. Sigur că sunt multe variante de a scăpa de Antonescu numai că este interesant cum şi care va fi cea aleasă. Domnule Bogdan Teodorescu, jos pălăria!

2. Tinerii – la fel de naivi ca acum 25 de ani.

deszapezire_73128000

După ce toată săptămâna Realitatea TV ne-a prezentat un filmuleţ de propagandă din vremurile socialiste, în care oamenii muncii au experimentat o „bucurie obositoare” deszăpezind capitala, pe la finalul acestei săptămâni am fost martorii unui fenomen simpatic: mai întâi  a ieşit  voluntarun student să cureţe zăpada pentru ca apoi, sâmbătă, să fie aproape 15 persoane. Mi-a plăcut ordonarea mesajelor: filmul de propagandă, un singur om şi apoi mai mulţi mediatizaţi. Mesajul lor? Autorităţile să ia aminte că lumea se descurcă şi fără ele. Nu zău? Tocmai generalizarea asta m-a deranjat. Dacă aveţi ceva cu o persoană anume, dacă aveţi cunoştină de fapte ilegale, de ce nu spuneţi, de ce nu nominalizaţi? Mi se pare suspect ca un student de la filozofie, care se presupune că este un visător care stă şi devorează cărţi, să apară în poze cu o lopată în mâini. Dacă este aşa, înseamnă că s-a terminat cu şcoala şi prin mediul universitar şi ne apropiem de vremurile în care originea sănătoasă prima înaintea aptitudinilor. Îmi este greu să cred asta. Mai degrabă responsabilii cu gălăgia de prin târg se folosesc de influenţa lor în rândurile tinerilor. Şi să clarific ceva: Sorin Oprescu îmi este foarte antipatic!

3. Încă nu ne-am prins cum este cu economia de piaţă.

piata_5

Pe la mijlocul lunii ianuarie, un mare producător de legume din apropierea Bucureştiului se plângea că statul nu îl ajută. Că din cauza taxelor mari trebuie să închidă o parte din sere. Astăzi aflăm că ţăranii veniţi în pieţe cu legume pentru a le vinde sunt supăraţi că acestea li se strică. Cum altfel? Avem tot felul de oameni, care mai de care mai deştept decât cei din jurul lui care vorbesc de economiile lumii, de criza economică internaţională (lui Gabriel Oprea încă nu i-a dispărut expresia din vocabular!) dar când este vorba să educe oamenii simpli, crescuţi cu intervenţia statului şi puşi acum în pielea micilor producători, toţi tac. Nimeni nu se apleacă la treburi mărunte. N-am auzit pe nimeni să le spună că, oricât de disperaţi ar fi, nu au ce căuta pe vreme rea la piaţă, deoarece şi cererea este mică. Dacă totuşi nu este zăpada de acum şi doar a plouat pot încerca, dar să fie şi dispuşi să scadă preţul, în funcţie de cumpărătorii şi vânzătorii din acel loc. Şi să nu se mai simtă sabotaţi de super-market-uri. Peste tot în lumea asta preţurile de acolo sunt cu mult mai mici decât în pieţele micilor producători. Acolo este aşa deoarece vorbim de produse în care s-a investit mai puţin la bucată decât a făcut-o el acasă. Dar oameni care preferă produsele crescute în grădini există. Trebuie căutaţi, totuşi. Şi, mai ales, ar fi bine să nu mai apară produse din Carrefour cu la tarabe, cu preţuri de mici producători. Pentru că asta este deja hoţie!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: