Săptămâna 17-23 februarie


CERT

1. Ucraina

Tocmai ce am fost martorii variantei adaptate anului 2014 a circului din antichitate.

Sigur, varianta asta se aplică acolo unde există un regim totalitar sau, acolo unde liderul concentrează puterea, chiar dacă vorbim de o democraţie. Este varianta aleasă de opozanţii regimului, excluşi de la accesul la resurse şi care au legături în afara ţării, pe care se bazează pentru a prelua puterea. 

Ianukovici a greşit, de exemplu, lăsând aceeaşi administrare teritorială după ce a câştigat. Nu conta că unea câte 3 sau câte 4 regiunile, ideea era să fie un număr mai mic al reprezentanţilor acelora care erau controlate de opoziţie. Cam asta vrea şi Dragnea pe la noi. Dacă vroia să se menţină la putere, preşedintele ucrainean ar fi trebuit să aibă grijă de electoratul său. Să şi-l fi crescut, mai ales acolo unde opoziţia era puternică. Ori avea o politică de a încuraja imigraţia – ca preşedintele nostru cu moldovenii, ori scădea vârsta celor care votează. Ce, credeţi că ar fi mare lucru? Tinerii se emancipează şi se maturizează mai rapid în zilele astea (să fim serioşi, nu cred ce am scris, dar este posibil într-un scenariu de justificare a unei asemenea politici). Mai mult ca sigur Ianukovici nu şi-a plătit nici susţinătorii (mai bine spus pe toţi susţinătorii) atât cât să-i rămână loiali. Şi, în final, a încercat să facă unele concesii opoziţiei în detrimentul propriilor susţinători (bineînţeles, vorbim tot de accesul la resursle statului) – de exemplu, tentativa de orientare spre UE se înscrie aici.

Din aceste cauze a căzut regimul Ianukovici, nu pentru că suporterii echipelor Dinamo Kiev şi Arsenal Kiev s-au bătut bine cu forţele de ordine!

2. Ruptura USL

Aşa cum scriam la începutul anului, era doar o chestiune de timp pentru debarcarea lui Antonescu. Curiozitatea mi-a fost satisfacută mai repede decât credeam. De remarcat colaborarea între vărul regelui/regilor Cioabă, cel cu dreptul de autor pentru USD şi PSD. Dacă vrei să rimeze mai bine în urechile oamenilor, USR (de exemplu – Uniunea Socială din România) era o variantă mai potrivită pentru a crea confuzie, deoarece litera R se acordă mai bine cu litera L. Plozivul D pare a fi, în plus, acceptat şi pentru că iniţierea acestei coaliţii a aparţinut PSD– ului şi nu altui partid. Nu putem decât să observăm că deja a început numărarea suporterilor din rândul etniei rome.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: