Săptămâna 03-09.03 – Imnul Forţei civice


CERT

MRU a reamintit săptămâna asta celor care-l urmăresc de existenţa imnului Forţei civice. Un imn scris de solistul tupei Bere Gratis şi pe care îl puteţi asculta mai jos:

Am scris despre comunicarea pe care o face MRU pe internet. De fiecare dată i-am arătat greşelile, care vor rămâne aşa fără a fi corectate. Cu imnul, apărut de 2 ani deja, se află în aceeaşi postură de utilizare defectuasă a comunicării cu oamenii cărora le cere votul sau încrederea.

Despre ce anume este vorba?

Discursul imnului este următorul:

ifc_001

Interlocutorului i se adreseaază cei din Forţa civică. Deşi se face uz de pronumele personal noi, folosirea refrenului de 4 ori duce la perceperea exagerată a pronumelui personal eu. Referirile la familie sau grupul de prieteni – valorizate în societatea noastră sunt nule. Deşi nota este una pozitivă, cântecul este orientat spre fuga de durere. Lipseşte cu desăvârşire scopul, finalul, promisiunea celui care se adresează auditoriului. Singurele părţi oarecum acceptabile sunt referinţa la prezent şi numărul ridicat de verbe.  Totuşi, la fel ca în cazul pronumelor, greutatea verbelor este transferată unei persoane, Spre cea care vorbeşte. Fără nici o solicitare, fără nici o mobilizare pentru cel care ascultă.

Versurile sunt lamentabile. Sunt scrise în rima AABB, cea mai simplă (ca la Pluguşor), o singură strofă, un pod (bridge, cum este denumit în songwriting) şi un refren compus din 2 versuri care se repetă. Şi strofa şi podul şi refrenul dau sentimentul de stabilitate. Oare stabilitate trebuie să comunice un partid care se află în opoziţie şi care vrea să ia puterea? În nici un caz!

Păcat. MRU ar trebui să înţeleagă faptul că el, în calitate de lider, are obligaţia de a pretinte realizarea de mesaje profesioniste, nu lamentări de genul celei de mai sus, fără nici o valoare. Cum spuneam într-o postare anterioară, se pare că scopul lui este acela de a ajunge europarlamentar şi, cu sau fără chef, îi va scrie discursurile EBei.

Pentru o comparaţie, ascultaţi şi priviţi imnul PP-DD-ului. Vă dau un fir: cel care cântă este omul care merge la vot (nu cei din partid). Iar asocierea este ridicată, datorită vocilor – feminine şi masculine.

P.S. – realizarea filmelor nu a intrat în analiză. Chiar nu merită atâta pierdere de vreme pentru ceva ce oricum nu se va schimba.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: