Ce înseamnă să trăieşti în altă lume…


Avem o ştire care ne spune că studenţii au protestat, deoarece de la sfârşitul lunii martie 2015 cartelele cu 62 călătorii de la Metrorex vor fi înlocuite cu abonamente lunare, mai scumpe cu 20 de lei.

VLAD1288_741a732fa9_wk

Este trist să constaţi că tocmai cei care ar trebui să aibă mintea mai deschisă sunt atât de uşor de manipulat.

Pentru început, cartela cu pricina este un produs vândut în prezent cu 50 de lei. Deoarece, aşa cum declară şi protestatatrii, pentru el este o cerere mare, conform celei mai simple legi ale economiei de piaţă, preţul urma să crească. Era ceva normal. Cu atât mai mult cu cât, dacă nu mă înşel, cartela putea să fie folosită nu numai pentru 62 de călătorii, ci nelimitat, pe tot parcursul lunii în care era valabilă.

Protestul cu pricina nu se deosebeşte sub nicio formă de cele ale muncitorilor din anii ’90, când, la primele conflicte cu patronul care tocmai preluase prin privatizare fabrica în care lucrau, cereau să vină primul ministru sau Iliescu – preşedintele, să le rezolve problemele.

Vreţi să aduceţi preţul mai jos? Nu mai cumpăraţi abonamente lunare! Veţi reuşi? În niciun caz! De ce? Pentru că, datorită specificului nostru cultural – distanţă faţă de putere mare, societate feminină, colectivism ridicat şi neaccepetare uşoară a incertitudinii, veţi înghiţi şi scumpirea asta. Aşa cum aţi acceptat toate scumpirile de până acum, la un nivel mediocru al serviciilor. Aşa că… ciocu’ mic… Şi întrebaţi-vă cine a avut interesul să vă scoată în stradă, profitând de faptul că vă plictiseaţi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: