Prima dezbatere prezidentiala din America


debate1

Ieri, 28.09, a avut loc prima dezbatere intre cei doi candidati la presedintia SUA.

Acestea sunt profilele lingvistice ale celor doi:

debate_001

Se pare ca Hillary Clinton poate fi mai agresiva decat Donald Trump, chiar daca inpresia generala este chiar invers, desi el pare mult mai deschis catre experiente noi, in comparatie cu ea. El se poate plictisi repede, nu-i place rutina si isi va asuma riscuri mult mai repede decat contracandidata sa. Niciunul dintre ei nu nu este pesimist, nu are predispozitie pentru sentimente negative, ceea ce este ok.

Cel mai interesant este ca Trump are ca puncte forte capacitatea de analiza, cea de conceptualizare si usurinta de a organiza/executa activitatile iar Clinton ii este superioara in capacitatea ei de a lua decizii si a conduce, in usurinta cu care coopereaza cu cei din jur si in increderea sociala de care da dovada.

El are o capacitate ridicata de a analiza si evalua informatia, de a testa ipoteze, de a genera solutii. Poate invata rapid lucruri din domenii diferite, poate gandi repede, poate avea o abordare strategica in tot ceea ce intreprinde. Are capaciate ridicata de a planifica, de a gestiona resursele, de a lucra sistematic pentru a obtine rezultate de exceptie.

Ea actioneaza cu incredere, are initiativa si poate lua decizii rapid. Poate sa-i motiveze pe cei din jur, se consulta cu ei, ii intelege, este empatica. Gestioneaza conflictele mult mai bine, poate negocia mult mai bine. Vorbeste cu mai multa usurinta si pare mult mai credibila.

La prima vedere ar parea ca pot face o echipa buna amandoi, ea presedinte iar el vice.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: