Despre politie, din nou…


politia-romana-emblema-2

Nu as fi crezut ca ii voi putea lua partea vreodata lui Cristian Boureanu. Tipul a iesit in evidenta doar prin certuri si tensiuni, indiferent ca era vorba de viata privata sau cea de parlamentar.

Ultimul scandal este cel cu politistii, de acum cateva zile. Inregistrarea video este cea facuta de agentul de politie agresat initial de Boureanu si care, mai apoi, i-a aplicat acestuia corectia pe care toata lumea o lauda.

Ei bine, nu cred ca avem ce lauda. Ba, din contra.

Sa o luam cu inceputul. Nu pot accepta ca politistul vorbeste la persoana I cu persoanele oprite in trafic. Nu pot accepta tonul agresiv, nu pot accepta faptul ca ameninta cu dosarul de ultraj si cu faptul ca il va cuminti el pe cel care l-a injurat… Da, l-a injurat si astfel el, ca om aflat in misiune, are tot dreptul de a face toate demersurile pentru a se proteja. Dar cine ii da dreptul sa ameninte? In niciun caz uniforma.

De unde si pana unde politistul are dreptul sa filmeze cu telefonul personal? Orice copil stie ca institutiile statului au camere foto sau video care sunt supuse regimului informatiilor clasificate.

Nu in ultimul rand, nu sunt de acord cu cei care spun ca, odata lovit, politistul a avut dreptul de a riposta proportional. Nu. Si asta pentru ca, in locul lui Boureanu – da, un psihopatel de care stie toata tara, putea fi un altul, aflat sub influenta drogurilor din tot felul de motive (chiar si drogat de alti). Politistul – imi place sa cred – invata la scoala aia a lui, sa se protejeze pe el insusi si, apoi, pe cei din jur. In cazul agresorilor, trebuie sa fie in masura sa ii protejeze pe astia chiar de ei insisi. Va duceti aminte de imaginile din filmele americane in care politistul ii pune mana pe cap celui pe care il baga in masina? Sau cum li se adreseaza cu „sir”?

Acum cativa ani auzeam sloganul „Vreau o tara ca afara!”. Nu o vom avea pana nu ne educam noi insine si nu ajungem sa ne comportam ca oamenii de acolo. Si da, este vorba de toate meseriile.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: